Het Journaal

Wisselvallig weer zorgt voor wisselvallige reacties bij restaurantuitbaters: "Sommigen sluiten terras, anderen doen goede zaken"

Het wisselvallige weer speelt de horecazaken parten. In Brugge sluiten verscheidene restaurants opnieuw hun terras, simpelweg omdat het niet rendabel is. "Maar aan de kust hebben ze het afgelopen weekend goede zaken gedaan", countert Bart Boelens van Horeca West-Vlaanderen.

Het wisselvallige weer speelt de horecazaken parten. In Brugge sluiten verschillende restaurants opnieuw hun terras, omdat het niet rendabel is.  Bij restaurant Carlitos in Brugge houdt zaakvoerder Karel zijn terras al zeker tot komend weekend gesloten. "Ik schakel weer over op afhaalmaaltijden", zegt hij, "want afgelopen zaterdag hadden we ongeveer 40 reservaties, maar in de late namiddag begon het stevig te regenen, waardoor we de ene na de andere annulatie binnenkregen. Zo kunnen we niet werken."

Ander verhaal aan zee

Het wisselvallige weer gooit niet bij iedereen roet in het eten. "Aan de kust hebben ze het afgelopen weekend goede zaken gedaan", zegt Bart Boelens van Horeca West-Vlaanderen. "Aan zee hebben we niet zo veel regen gehad als in het binnenland. We zijn dus een beetje gespaard gebleven. De toeristen aan zee hebben zich niet laten kennen en hebben, ondanks het mindere weer, genoten van een etentje buiten."

Meest gelezen