Zottegem verscherpt coronamaatregelen: "La Boum-toestanden vermijden"

De stad Zottegem verscherpt de coronamaatregelen nadat op sociale media berichten verschenen over illegale bijeenkomsten in het stadspark. Al zeker tot het eerste weekend van juni geldt er een glasverbod en avondklok. 

Het stadsbestuur van Zottegem trok aan de alarmbel nadat vorige week op sociale media berichten opdoken dat in het Egmontpark in Zottegem een zogenaamde La Boum-bijeenkomst zou gehouden worden, een verwijzing naar het nepfestival dat in april in het Ter Kamerenbos in Brussel werd georganiseerd. Daar kwamen duizenden jongeren op af. 

De berichten circuleerden op Snapchat en Instagram. Vermoedelijk zitten er dus jongeren achter de organisatie 

Peter Souffriau, politie Zottegem

Avondklok

"Een tweetal weken geleden kwamen er al heel wat mensen illegaal samen in het Egmontpark. Nu ook La Boum-signalen opdoken besliste het stadsbestuur om in te grijpen en de maatregelen te verscherpen", zegt politiecommissaris Peter Souffriau. 

Daarom gaat het stadspark vanaf komend weekend vanaf middernacht op slot. Er geldt ook een glasverbod, ook elektronisch versterkte muziek is verboden. 

De maatregelen zijn enkel 's avonds van kracht en lopen al zeker tot het eerste weekend van juni. 

Meest gelezen