11-jarige jongen kritiek na fietsongeval in Maasmechelen

In Maasmechelen is een 11-jarige jongen woensdagmiddag in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd op de terugweg van school aangereden door een auto op een rotonde.

De jongen werd woensdagmiddag rond 12.30 uur aangereden door een automobilist op de rotonde van de Koning Albertlaan met de Oude Baan. De jongen was op de terugweg van school. "Ik zag dat de jongen op de grond lag", zegt een buurtbewoner. "Zijn hoofd lag in een plas bloed en hij had zijn boekentas nog op zijn rug."

Zijn hoofd lag in een plas bloed en hij had zijn boekentas nog op zijn rug
Buurtbewoner

Onmiddellijk werden de spoeddiensten opgeroepen en werd er door de brandweer een tent over het slachtoffer geplaatst. "De hulpdiensten waren er heel snel", gaat de buurtbewoner verder. "Er waren verschillende politieauto's, ambulances en de MUG." Na het toedienen van de eerste zorgen werd de 11-jarige in zeer kritieke en levensbedreigende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Genk. 

Het parket was ter plaatse en riep ook een verkeersdeskundige op om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Het kruispunt werd daarom een tijdlang afgesloten.

Meest gelezen