burgemeester Begijnendijk

Burgemeester Betekom zoekt dieven van houten totempaal met woudgeest

In natuurgebied de Demerbeemden, in Betekom, Begijnendijk, is een houten totempaal met ingekerfde woudgeest gestolen. Wie met de totem gaan lopen is, is nog niet duidelijk. De burgemeester roept iedereen alvast op om zo veel mogelijk tips door te geven, om zo de daders te kunnen vatten. 

De houten totempaal met ingekerfde woudgeest werd in maart 2019 geplaatst in natuurgebied De Demerbeemden om het wandelnetwerk rond de Demer en Dijle te promoten. Maar sinds begin mei is de totempaal verdwenen. De burgemeester van Begijnendijk roept nu de hulp van de inwoners in om de paal terug te vinden. 

Het is een vrij zwaar standbeeld, dus ik vermoed dat er meerdere daders zijn

Bert Ceulemans, burgemeester Begijnendijk (Samen)

"Een wandelaar meldde ons vorige week dat de totempaal er niet meer staat", zegt burgemeester van Begijnendijk Bert Ceulemans (Samen). "De paal is waarschijnlijk begin mei weggenomen. Wie de daders zijn, is nog niet duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat het minstens om twee dieven moet gaan. De totempaal uit hout weegt veel, dus alleen die paal uitgraven en verplaatsen is volgens mij onmogelijk. Ik roep iedereen op om zo veel mogelijk tips door te geven, in de hoop de totempaal en de daders te vinden. Helaas is er voorlopig nog geen enkele gouden tip binnengekomen." 

Meest gelezen