Celstraf voor straatracer die al vluchtend politieman aanrijdt

Een twintiger uit Gent is veroordeeld omdat hij een politieman aanreed die tussenbeide kwam bij een straatrace. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn ribben, knieën en armen. De dader kreeg een celstraf van 14 maanden met uitstel en verliest ook zijn auto. 

Begin dit jaar was er in Evergem een straatrace in de Amerigo Vespuccilaan. Een tiental snelheidsduivels namen het er tegen elkaar op. Toen de politie ter plaatse kwam, maakten de racers zich zo snel mogelijk uit de voeten. Tijdens hun vlucht werden twee politiemensen aangereden op een rotonde verderop in de straat. Eén van de slachtoffers hield aan het incident gekneusde ribben over en raakte gewond aan zijn knieën en armen. Hij was vijf dagen werkonbekwaam en is nog steeds getraumatiseerd door de gebeurtenis.

Auto in beslag genomen

Een van de laagvliegers, een twintiger uit Gent, werd gevat en vervolgd voor gewapende weerspannigheid. Hij beweerde dat hij de agent te laat opmerkte. Zijn advocaat pleitte voor een vrijspraak omdat er volgens hem geen sprake zou zijn van een opzettelijke aanval. De rechter ging daar niet op in en gaf de man een celstraf van 14 maanden met uitstel. Hij moet ook al zeker 2.500 euro betalen aan zijn slachtoffer. Die schadevergoeding is voorwaardelijk en kan in de toekomst nog oplopen. De rechtbank liet de wagen van de dader verbeurdverklaren. Dat betekent dat zijn BMW nu eigendom is van de staat.

kasto80

Meest gelezen