Demi Lovato identificeert zich als non-binair: "Elke dag krijgen we een nieuwe kans om te zijn wie we zijn"

In een video op sociale media out de Amerikaanse zanger Demi Lovato zich als non-binair. "Vandaag is de dag dat ik zo blij ben om meer van mijn leven met jullie te delen", zegt Lovato. "Vanaf nu zijn mijn voornaamwoorden die/hen. "

“Elke dag krijgen we een nieuwe kans om te zijn wie we willen zijn”, vertelt de Amerikaanse zanger Demi Lovato op sociale media, in de eerste aflevering van hun podcast "4D with Demi Lovato". "Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik me identificeer als non-binair, en ik mijn voornaamwoorden officieel zal veranderen in die/hen."

Bekijk het verslag uit het "Laat journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Een non-binaire persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën van man of vrouw, en zich beter voelt bij een andere genderidentiteit. Non-binaire personen voelen zich vaak niet comfortabel bij de binaire "hij/zij, hem/haar, zijn/haar"-voornaamwoorden. Ze verkiezen eerder de voornaamwoorden "die, hen en hun".

Beluister hier de boodschap van Lovato (en lees verder onder de post):

"Ik ben opgegroeid voor jullie ogen", schrijft de 28-jarige Lovato. "Jullie hebben mijn goede en slechte kanten gezien, en alles ertussen. Vandaag is de dag aangebroken dat ik zo blij ben om meer van mijn leven met jullie te delen."

(Lees verder onder de tweet.)

Lovato, die turbulente jaren achter de rug heeft, vertelt dat die het voorbije anderhalve jaar aan heel wat zelfreflectie heeft gedaan. "Ik ben nog steeds aan het bijleren, en ik beweer ook niet dat ik een expert of woordvoerder ben. Door dit met jullie te delen, stel ik mezelf opnieuw kwetsbaar op."

Met hun boodschap wil Lovato andere non-binaire personen steunen. “Ik doe dit voor diegenen die hun verhaal nog niet hebben kunnen delen met de personen die ze graag zien. Ik stuur heel veel liefde jullie kant uit.”

Meest gelezen