Els van Doesburg volgt Fons Duchateau op als N-VA-schepen in Antwerpen

De 31-jarige Els van Doesburg volgt Fons Duchateau op als schepen voor N-VA in Antwerpen. Dat heeft de lokale partijafdeling vanavond beslist. Van Doesburg kreeg 83 procent van de stemmen achter haar naam. Ze wordt beschouwd als een van de rijzende politieke sterren van de N-VA.

Els van Doesburg is sinds de lokale verkiezingen van 2018 gemeenteraadslid en werkt al jaren als federaal medewerker voor N-VA. Ze is ook columniste voor de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak. 

In een korte reactie laat ze weten dat ze blij is dat ze dit vertrouwen heeft gekregen van de partij. "Het zijn gigantische schoenen om te vullen en ik hoop daar in te kunnen groeien. Fons heeft op zijn domeinen Antwerpen als leidende stad op de kaart gezet en op dat spoor wil ik graag verder werken."

Of ze ook alle bevoegdheden overneemt van Duchateau, was na de stemming nog niet meteen duidelijk.

Gisteren liet Fons Duchateau weten dat hij zijn mandaat ter beschikking van de partij stelt omdat hij de overstap maakt naar het toekomstige ziekenhuisnetwerk GZA-ZNA. Duchateau was de voorbije jaren al voorzitter van ZNA en zal als netwerkcoördinator en integratiemanager die fusie verder begeleiden. 

Als schepen was hij bevoegd voor Gezondheidszorg, Wonen, Patrimonium, Stads- en buurtonderhoud, Groen, Dierenwelzijn en Seniorenzorg. 

Meest gelezen