Goedkeuring voor indoor testevent op C-Mine in Genk: "We willen ons voorbereiden op de heropstart"

Op woensdag 26 mei mag C-mine in Genk een indoor testevent organiseren voor 50 personen. De Belgische band Mooneye geeft er 's avonds een concert. Zowel de bandleden als de toeschouwers zullen ter plaatse een PCR-test moeten laten afnemen. Enkel wie negatief is, mag het concert bijwonen.

50 muziekliefhebbers worden uitgenodigd om een ticket aan te kopen voor een concert van de Belgische band Mooneye. Deelnemen aan het event is niet zonder voorwaarden: als je een ticket koopt voor het testevent ga je akkoord met de procedure die hierbij komt kijken. Zo wordt er een sneltest afgenomen op de avond van het event, is het dragen van een mondmasker verplicht en blijft 1,5 meter afstand de regel. Zeven dagen na het event worden de deelnemers opnieuw uitgenodigd voor een PCR-test.

Zowel artiesten als het publiek kijken er reikhalzend naar uit

“We willen ons maximaal voorbereiden op de heropstart", zegt Louise Osieka, de directeur van C-mine. "Zowel artiesten als het publiek kijken er reikhalzend naar uit, maar er komt natuurlijk heel wat bij kijken. Hoe kunnen de sneltesten vlot verlopen? Is ons publiek bereid om zo’n procedure te doorlopen? Hoe kunnen we vlot communiceren naar het publiek?"

Voor 10 euro krijg je een concert én een PCR-test. De aanwezigen zullen vanaf 18 uur getest worden, nadien moeten ze in hun auto wachten op het resultaat. En als dat negatief is, mogen ze het concert om 20.15 uur bijwonen.

Meest gelezen