Grimbergen stelt buitenlocaties open voor verenigingen

In Grimbergen stelt de gemeente vier openluchtlocaties gratis ter beschikking voor verenigingen die een evenement willen organiseren. De gemeente voorziet zelfs tafels, stoelen en een podium. 

"Godzijdank kunnen we door de versoepelingen van de coronamaatregelen opnieuw meer activiteiten organiseren", zegt schepen van Grimbergen Philip Roosen (N-VA). "Daarom vinden wij het als gemeente belangrijk om enkele buitenlocaties ter beschikking te stellen voor onze verenigingen."

Kerkplein

De grootste openluchtlocatie is het Kerkplein in Grimbergen. "Op het plein komt een podiumwagen. Er zullen ook stoelen en tafels zijn", zegt Roosen. "We voorzien ook hekkens zodat duidelijk is waar mensen zich kunnen bewegen en waar niet, en dan hebben we controle over het aantal mensen dat aanwezig is. Op het Kerkplein kunnen we ongeveer 200 mensen ontvangen."

CC Strombeek

Verenigingen kunnen ook gebruik maken van het buitenpodium op de binnenkoer van CC Strombeek. "Daar is zelfs een geluidsinstallatie en ze kunnen ook een beroep doen op twee technici", vertelt Roosen. Kleinere openluchtactiviteiten kunnen georganiseerd worden op de buitenterreinen van de parochiezalen van deelgemeenten Humbeek en Beigem. 

Meest gelezen