De Vlaamse Waterweg

Zo zal het centrum van Menen eruit zien na de Leiewerken

Het definitieve ontwerp van de Leiewerken in hartje Menen is klaar. Op de Westkaai en de Oostkaai kan iedereen de toekomstbeelden zien. Er komen 2 nieuwe bruggen en ook de omgeving krijgt een gedaanteverwisseling.

Afgelopen maanden is er veel gesloopt in het centrum van Menen voor de Leiewerken. Nu is ook het definitieve ontwerp voor de centrumbrug en de nieuwe pubieke ruimte aan de Leie-oevers klaar. De ontwerpers hielden rekening met de ruim 500 Menenaars die afgelopen jaren hebben meegedacht. Er zal veel groen en ruimte zijn voor lopers, fietsers en al wie wil ontspannen aan de Leie-oevers. Langs het water zijn er rustpunten en uitkijkpunten met waterelementen en bomen.

(Lees voort onder foto)

De Vlaamse Waterweg

In de Barakkenwijk zijn de definitieve ontwerpbeelden in reclamebordformaat te zien in de Rijselstraat en op de braakliggende terreinen. De 2 zones aan de overkant zullen volgen, nadat de afbraakwerken deze zomer klaar zijn. Op die manier kan De Vlaamse Waterweg het ontwerp tonen aan de buurt of voorbijgangers. Samen vormen ze een route langs de braakliggende terreinen waar je op 6 locaties beelden ziet van hoe het er zal uitzien.

De Vlaamse Waterweg

Meest gelezen