Hugo Sigal: "Hooverphonic was echt geweldig, door de eenvoud en de stem van Geike"

Hooverphonic mag ons land zaterdag verdedigen op het Eurovisiesongfestival. Ze zijn bij de tien winnaars van de eerste halve finale. Nicole en Hugo, die zelf deelnamen in 1973, vonden het optreden geweldig. "De eenvoud, dat obscure, de prachtige stem van Geike. Dat heeft het gedaan tussen veel overdreven acts", zegt Hugo op Radio 2 Antwerpen.
 

Hugo Sigal vond het optreden van Hooverphonic een groot verschil met veel andere acts. "Die waren vaak overdreven, wat ver gezocht ook. Dit was ook een beter nummer dan wat ze vorig jaar wilden brengen. Het is heel erg verdiend." Hugo en zijn vrouw Nicole kijken elk jaar weer uit naar het Songfestival. Ze willen het niet missen. "Als we door omstandigheden niet live kunnen zien, nemen we het op. Dat heeft ook voordelen, want dan kan je vooruitspoelen bij sommige nummers."
 

Iedereen vond onze paarse pakjes in 1973 overdreven maar als je ziet wat er gisteravond allemaal is gepasseerd ?
Hugo Sigal

Heeft Hugo nog tips ? "Eigenlijk niet. Het is zo mooi. Het kleed van Geike is ook prachtig, die Swarovski-steentjes doen het gewoon. Ze moeten het houden zoals het is. Trouwens, iedereen vond onze paarse pakjes in 1973 overdreven maar als je ziet wat er gisteravond allemaal is gepasseerd ? Het is nog meer overdreven geworden dan."
 

Meest gelezen