Radio 2

Influencer Leon (77) geeft Wevelgemse jongeren opbeurende boodschappen aan praatpalen: “Oet under an ’t gès”

Wevelgem voert terug oranje praatpalen in om jongeren te helpen praten over mentale moeilijkheden. Via een gratis nummer krijgen bellers positieve boodschappen van verrassende stemmen. Zoals van de 77-jarige influencer Leon: "Oet under an 't gès" (Lees: volhouden!)

In Wevelgem staan er terug enkele oranje praatpalen, maar dan niet langs de autoweg zoals vroeger. Ze dienen ook niet om hulp te vragen wanneer je autopech hebt. Ze zijn bedoeld voor jongeren die het moeilijk hebben met de coronacrisis. Op de praatpaal staat een gratis nummer waarnaar je kan bellen. Na een inleiding krijg je een keuzemenu en kan je kiezen voor een grappige, motiverende of informatieve boodschap die ingesproken is door Wevelgemnaars of andere bekende vlamingen.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

"Zo strikten we sportjournalist Ruben Van Gucht, die de barre omstandigheden in corona vergelijkt met een sportprestatie. Ook influencer Elodia Gabias, die erom bekendstaat alles bespreekbaar te maken, sprak iets in”, zegt jeugdopbouwwerker Jasper Cauwelier. 

Maar de opvallendste sprekers zijn enkele senioren, zoals bewoners van het woonzorgcentrum Elckerlyc. Zij vertellen moppen. Ook de 77-jarige Leon Dewulf, die in het rusthuis Sint-Camillus woont, was meteen bereid om mee te werken. “In 10 minuutjes had ik mijn tekst klaar”, vertelt hij. “Maar dan volgde het inspreken. Dat was iets moeilijker omdat het in het West-Vlaams moest en ik ben dat niet zo goed machtig. Zinnetje per zinnetje lukte het uiteindelijk.” 

Meest gelezen