Inwoners van Dilsen-Stokkem bang voor militair op de vlucht: "Dit is toch pure terreur!"

De bewoners in de buurt van het Dilserbos zijn ongerust, omdat de voortvluchtige militair nog altijd niet gevonden is. Gisterenavond werd er met man en macht gezocht naar de man. Alleen zijn auto werd teruggevonden. 

In het Dilserbos werd gisterenavond al de auto van de voortvluchtige militair gevonden, met daarin ook een deel van de zware legerwapens die hij bij zich had. Maar de man zelf is intussen nog altijd spoorloos.  

"Ik vind het een beetje raar dat er hier geen bewaking is om ons tegen te houden het bos in te gaan", zegt een buurtbewoner aan Radio 2 Limburg. "Want de man is natuurlijk nog altijd niet gevonden. Mensen kwamen hier gisteravond op straat om te zien wat er gebeurde en omdat ze ongerust waren. Het was ook een lange nacht. Om half 5 vanochtend was de auto van de militair getakeld en zijn ze ermee uit het bos gekomen. Wij moesten binnenblijven. Dat leek me ook het beste als je zag wat hier allemaal gebeurde."

Ik ben niet bang om te gaan wandelen in het bos na wat er gisteren is gebeurd

buurtbewoner Dilserbos

"Gisteren was het hier erg druk", zegt ook een 87-jarige man die vandaag rustig in de tuin aan het werken is. "Tot 10 uur gisteravond liep er hier heel veel volk rond. Maar ik ga altijd wandelen in het bos. Wat er gisteren is gebeurd, zou me ook vandaag niet tegenhouden hoor", besluit de man.  

Ik ken de man niet maar ben wel bang dat hij terugkeert naar onze straat

buurvrouw

"Ik  ben erg geschrokken", zegt een buurvrouw. "De militair woonde al meer dan een jaar in onze straat. Ik heb nooit contact met hem gehad. Ik kende hem niet persoonlijk. Maar ik ben wel ongerust. Je voelt je niet meer op je gemak zolang ze hem niet hebben. Je weet nooit of hij terugkeert naar hier om nog meer stukken te maken. Dat vind ik al verschrikkelijk, die angst."

"Het was toch wel schrikken gisteravond", zegt een andere vrouw. "Er vloog een helikopter rond en we moesten binnenblijven. Ik wist niet wat er aan de hand was en heb het nieuws dan maar gevolgd via de media. Dit is toch echt wel terreur he", besluit de vrouw. 

Meest gelezen