Luk De Wilde

Jongeren rijden voorzitter holebi­vereniging Sint-Niklaas klem en schelden hem uit: "Ik stap naar de politie"

In Sint-Niklaas stapt Wim Raes, voorzitter van de holebi­vereniging vzw Tiszo, naar de politie nadat hij door drie jongeren is belaagd en uitgescholden. "Ze riepen dat ik zou branden in de hel. Dit moet stoppen!"

Wim Raes, voorzitter van holebivereniging vzw Tiszo, uit Sint-Niklaas is door drie jongeren op de fiets klemgereden. Ze riepen hem na en scholden hem uit. "Vuile homo! Je zal branden in de hel", klonk het. "Ik kan dit niet laten passeren", vertelt Raes bij Radio 2.

Dit raakt me zwaar, het is genoeg geweest en het moet nu stoppen

Wim Raes, voorzitter vzw Tiszo

Raes beseft dat hij als voorzitter van een holebivereniging de aandacht trekt. "Maar dat praat niets goed, het kan niet dat dit gebeurt. Het moet stoppen. Het is nu echt genoeg geweest." Raes dient dan ook een klacht in bij de politie. Hij doet dat ook in de nasleep van mogelijk homofoob geweld tegen een scholier in Oudenaarde, afgelopen maandag.

Wim Raes pleit ook voor overleg met de moslimgemeenschap. Zowel in Sint-Niklaas als in Oudenaarde kwamen de homofobe reacties van jongeren met een moslimachtergrond.

kasto80

Meest gelezen