Kattenhotel Wonderland

Hooverphonic-gitarist Raymond Geerts laat poes Pol logeren in kattenhotel Sint-Niklaas

Hooverphonic verdedigt in Nederland de Belgische kleuren op het Eurovisiesongfestival en omdat gitarist Raymond Geerts langere tijd van huis is, heeft hij zijn poes Pol op hotel gestuurd. Pol logeert in Kattenhotel Wonderland in SInt-Niklaas. Dierenarts Lissa zorgt er voor het dier: "We hebben samen de halve finale meegevolgd."

Huisdieren van muzikanten moeten ook ergens terecht kunnenals hun baasjes weg zijn voor optredens. De kat van de gitarist van Hooverphonic logeert dezer dagen in Kattenhotel Wonderland in Nieuwkerken-Waas. Pol is een Britse korthaar, in de volksmond wordt zo'n poes wel eens een "Sheba-poes" genoemd. Pol zal weinig merken van winst of verlies van Hooverphonic tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival, want het dier zit veilig en wel, en in alle comfort, bij dierenarts Lissa Lambrecht. Lissa is zaakvoerder van het kattenpension. Gisteren volgde ze de halve finale: "Aangezien Pol bij ons logeert, vonden we het wel de moeite om de uitzending mee te volgen."

Beluister hieronder het interview met Lissa en/of lees verder:

Kattenhotel Wonderland

Bewust kleinschalig

Het kattenhotel is een kleinschalig pension voor opvang van de viervoeters. Er kunnen maar vier katten tegelijkertijd logeren, een bewuste keuze: "Ik ben vooral dierenarts, dat is wat ik graag doe. De katten moeten zich hier veilig en thuis voelen." Wordt er dan voor poes Pol muziek van Hooverphonic gedraaid? Niet echt: "De radio staat wel aan, en er zal nu wel meer muziek van de groep gedraaid worden, maar het is vooral belangrijk dat Pol zich goed voelt hier."

De radio staat altijd op, maar we draaien niet specifiek muziek van Hooverphonic

Dierenarts Lissa van Kattenhotel Wonderland

Pol en de andere poezen hoeven zich niet te vervelen, want het hotel is uitgerust op maat van katten: met hoogtes en laagtes en met veel speeltjes voor het entertainment van de dieren. "Katten zijn boomklimmers. Die gaan veel liever omhoog dan in de breedte."

(lees verder onder de foto)

Kattenhotel Wonderland

Of Pol op zijn baasje lijkt, qua karakter dan, kan Lissa niet met zekerheid zeggen, maar de poes heeft geen BV-streken: "Pol is een heel lieve Britse Korthaar. Een beetje te zwaar, maar helemaal geen moeilijke kat."

Nu Hooverphonic nog wat langer in Nederland blijft voor de finale op 22 mei mag poes Pol dus nog wat langer genieten van de zorgen van Lissa.

Kattenhotel Wonderland
kasto80

Meest gelezen