Radio 2

Koningspaar bezoekt Jessa Ziekenhuis in Hasselt: "We hebben erkenning gekregen, dat is een mooie boodschap"

Vandaag bracht het koningspaar een bezoek aan campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Ze kwamen de zorgverleners een hart onder de riem steken, want de druk op hen is nog steeds erg hoog door de coronacrisis. 

Deze namiddag brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.  Een spannend, maar dankbaar moment voor de zorgverleners van Jessa. "We hebben een mooie boodschap gekregen van hen, namelijk de erkenning", zegt verpleegkundige Charlotte De Clercq. "We hebben ons altijd heel hard ingezet en voor de mensen gezorgd. Als dat dan geapprecieerd wordt, doet dat extra deugd."

Ik had de start van mijn loopbaan wel anders ingeschat

Lars Mertens, verpleegkundige

Verpleger Lars Mertens kan dat beamen. Hij werkt nog niet zo lang als verpleegkundige. "Het is mentaal en fysiek zwaar geweest en het heeft een grote impact gehad op ons allemaal", zegt Mertens. "Ik sta nog niet zo heel lang in het werkveld, dus dat wil zeggen dat ik al de helft van mijn carrière heb doorgebracht tijdens de coronacrisis. Ik had de start van mijn loopbaan wel wat anders ingeschat."

(Lees verder onder de foto.)

Radio 2

Jullie waren het laatste gezicht dat die personen zagen

Koningin Mathilde

Het koningspaar nam de tijd om naar de zorgverleners te luisteren en met hen te spreken. "In de eerste golf zijn heel wat mensen overleden. Dat was voor jullie heel moeilijk denk ik. Jullie waren het laatste gezicht dat die personen zagen", klinkt het bij koningin Mathilde.

Gelukkig is er beterschap sinds de vaccinaties. De reguliere zorg moet wel nog terug opstarten, maar daar snakt het zorgpersoneel naar. "Wij zijn corona zelf beu, maar ook de opsluiting van de maatschappij", zegt De Clercq. "Ik ben nu wat optimistischer en hoop dat het einde in zicht is."

Op de 'babbelbank' kregen ook de patiënten even de kans om met de koning en de koningin een babbeltje te slaan.

Radio 2

Meest gelezen