Man uit Dendermonde die clown speelde op kinderfeestjes veroordeeld voor zedenfeiten

Een man uit Dendermonde is veroordeeld voor zedenfeiten met minderjarige jongens. De man was bekend als clown die op kinderfeestjes kwam optreden. Hij is veroordeeld tot 48 maanden cel en verliest ook zijn burgerrechten. 

Begin vorig jaar sloeg het nieuws over een bekende Dendermondse clown in als een bom. Een jongen stapte toen naar de politie en diende een klacht in tegen de man omdat hij hem vroeger misbruikt had. In de nasleep van het nieuws meldde ook een ander slachtoffer zich. Ook bij hem dateerden de feiten van jaren geleden. De twee slachtoffers legden, los van elkaar, gelijkaardige verklaringen af. De man hypnotiseerde de jongens en betastte ze dan. 

4 jaar cel

De rechter veroordeelt de man nu tot 48 maanden cel, waarvan 18 maanden met uitstel. De man moet een behandeling volgen en heeft een contactverbod met de slachtoffers. Hij verliest ook zijn burgerrechten. 

kasto80

Meest gelezen