Minderjarige verdachte van dodelijke steekpartij geplaatst in gesloten jeugdinstelling

De verdachte die betrokken is bij het dodelijk incident in Maldegem is geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Het slachtoffer, een buur van de tiener, overleed aan zijn huis na een vermoedelijk uit de hand gelopen burenruzie.

De verdachte van het dodelijk incident in Maldegem maandag is door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Hij werd aangehouden nadat het levenloze lichaam van een van zijn buren werd aangetroffen op straat. Het parket van Oost-Vlaanderen is in het belang van het onderzoek karig met informatie. Omwonenden spreken over een uit de hand gelopen burenruzie waarbij de verdachte het slachtoffer neerstak, maar dat kan het parket voorlopig niet bevestigen. 

De feiten vonden maandagavond plaats in de Koning Leopoldlaan in Maldegem. De hulpdiensten probeerden het 53-jarige slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Hij overleed ter plaatse op een steenworp afstand van zijn woning. De minderjarige verdachte werd diezelfde avond aangehouden. Dinsdag werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter. 

Meest gelezen