Videospeler inladen...

Mogelijke gaybashing in Oudenaarde: twee verdachten vrijgelaten onder strikte voorwaarden

Twee minderjarige jongens die verdacht worden van geweld tegen een jongen in een mogelijk geval van gaybashing zijn vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter in Oudenaarde woensdag beslist. Ze krijgen elk twee maanden huisarrest opgelegd, moeten gemeenschapsdienst uitvoeren en zullen moeten deelnemen aan een leerproject.

De feiten vonden maandag plaats op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Op beelden was te zien hoe een jongen geslagen en geschopt wordt in de omgeving van het Atheneum in Oudenaarde. Een ander filmpje toont hoe jongeren een regenboogvlag naar beneden halen en in de Schelde werpen, terwijl er "Allahu Akbar" wordt geroepen. "Wat denken jullie? Homodag", zei de persoon die het filmpje maakte. 

De politie pakte twee minderjarige verdachten op. Eén van hen had het slachtoffer meerdere slagen en schoppen toegebracht en de regenboogvlag in het water geworpen. De andere verdachte filmde de feiten en verspreidde de filmpjes op sociale media. Of de feiten werden ingegeven door homohaat wordt verder onderzocht, zegt het Oost-Vlaamse parket.

Bekijk hier het item uit "Het journaal"; waarin de medeleerlingen toelichten waarom ze het incident afkeuren:

Videospeler inladen...

Meest gelezen