Moskeeën in Limburg sluiten de deuren na politiewaarschuwing in verband met extreem-rechtse militair

Verschillende Limburgse moskeeën hebben de deuren gesloten nadat ze van de politie de waarschuwing kregen waakzaam te zijn. Dat meldt Het Belang van Limburg. Die waarschuwing heeft te maken met de klopjacht op de voortvluchtige militair die gewapend is en eerder dreigde met aanslagen. 

"De Marokkaanse moskeeën van Hulst (Tessenderlo), van Bilzen en Dilsen-Stokkem hebben al beslist de deuren te sluiten", zegt voorzitter Tahar Chahbi van de Koepel van Marokkaanse Moskeeën. "Ze namen die beslissing nadat we hen het politiebericht hebben doorgestuurd dat we vandaag kregen. Daarin worden we gewaarschuwd waakzaam te zijn in verband met de voortvluchtige extreem-rechtse militair. Na eerdere aanslagen tegen moskeeën in ons land maar ook in de rest van de wereld, nemen we liever geen risico's."

Islamofobie neemt nog altijd toe in onze maatschappij, niet alleen bij jongeren maar duidelijk ook bij oudere mensen

Tahar Chahbi, voorzitter Koepel van Marokkaanse Moskeeën

"Sommige andere moskeeën overleggen vanavond nog wat ze gaan doen zoals de moskee van Winterslag", gaat Chahbi verder. "Andere moskeeën hebben beslist de deuren op slot te doen nadat de toegelaten 15 gelovigen in de moskee zijn binnengelaten."

"Die veiligheidsmaatregelen hebben niet alleen te maken met de voortvluchtige militair", gaat Chahbi verder. "Maar we merken dat die ook veel steunbetuigingen krijgt. Islamofobie leeft momenteel heel erg in onze maatschappij. En het probleem wordt ook steeds groter, dat voelen we constant. De haat tegen de islam is er trouwens niet alleen bij jongeren maar duidelijk ook steeds meer bij oudere mensen."

Meest gelezen