Opnieuw tram ontspoord bij Ruggeveldlaan in Deurne

Rond 13 uur is een tram ontspoord in de bocht van de Ruggeveldlaan naar het tramspoor naast de E313. Begin april gebeurde een gelijkaardig ongeval op ongeveer dezelfde plaats. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er precies op de tram zaten, maar niemand is gewond geraakt. Het tramverkeer ligt voorlopig stil. Ander verkeer kan nog wel passeren op de Ruggeveldlaan.

Het is het voorste deel van het tweede tramstel dat uit de sporen ging, na het nemen van de bocht. De Lijn is met veel materieel en manschappen ter plaatse om de tram opnieuw in de sporen te zetten. 

Door het ongeval rijden er geen trams tussen Deurne Waterbaan en de Park and Ride in Wommelgem.

Toen er op 3 april een tram ontspoorde op bijna exact dezelfde plaats, was één helft van de Ruggeveldlaan urenlang versperd voor alle verkeer. De tram had zich toen ook vastgeboord in de berm van de snelweg. 

Meest gelezen