Provincie Oost-Vlaanderen werkt verschillende scenario's uit voor zomerevenementen in provinciale domeinen

De provincie Oost-Vlaanderen zet de deur op een kier voor grotere zomerevenementen in de provinciale domeinen en  werkt verschillende scenario's uit. “We willen zoveel mogelijk laten doorgaan”, zegt An Vervliet (N-VA). 

Deze zomer zullen er, als het van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen afhangt, zeker enkele grotere evenementen doorgaan in de provinciale domeinen. "We houden uiteraard rekening met de geldende coronamaatregelen", zegt gedeputeerd An Vervliet (N-VA). "Maar toch werken we al verschillende scenario's uit voor de 11-juliviering in De Gavers." Dat is het eerste evenement dat kan doorgaan als de coronacijfers gunstig blijven evolueren.  "De randvoorwaarden zijn nog niet helemaal duidelijk, die wachten we af voor we echt beginnen."

We wachten de randvoorwaarden af om te kijken hoe we het veilig kunnen organiseren

Gedeputeerde An Vervliet (N-VA)

De provincie bekijkt onder meer hoe ze bijvoorbeeld kan werken met sneltesten om de veiligheid tijdens festivals of evenementen op de domeinen mee te kunnen helpen garanderen.

Geen dancefestival met 60.000 bezoekers

In het weekend van 13, 14 en 15 augustus gaat traditioneel ook het hardstylefestival The Qontinent door in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat festival lokt jaarlijks 60.000 bezoekers. De provincie houdt de mogelijkheid open dat het evenement kan doorgaan. Maar, de politie geeft geen vergunning voor het festival. Dat betekent dat de organisator maar beter plannen maakt voor volgend jaar. 

Meest gelezen