AFP or licensors

Alex Callier van Hooverphonic mikt hoog voor finale Songfestival: "Top-5 is het doel"

Alex Callier van Hooverphonic legt de lat hoog voor de finale van het Songfestival zaterdag in Rotterdam. "Top-5 is het doel. We moeten ervoor gaan", zei hij vanochtend in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM. Gisteren was er vooral opluchting bij de groep. "Er lag behoorlijk wat druk op onze schouders." Maar Hooverphonic slaagde erin zich te plaatsen voor de finale van het Songfestival met een sobere act die foutloos werd gebracht.

Hooverphonic was gisteren door het dolle heen, nadat de groep zich had weten te plaatsen voor de finale van het Songfestival. Alex Callier heeft bij de vreugde-uitbarsting zelfs zijn arm bezeerd. "Maar niets ernstigs", zei hij vanochtend op de radio. "Ik kan nog piano spelen."

Beluister hier het gesprek met Alex Callier van Hooverphonic in "De ochtend" op Radio 1:

België zat in een van de laatste enveloppes die geopend werden. "Het was een sterke halve finale, dus het was een beetje koffiedik kijken. Je zit dan in die greenroom en daar zijn vier cameramensen die de reacties van de landen die afgeroepen worden, moeten filmen. Het heeft heel lang geduurd voordat er een camera naar ons kwam. Dat was zo wel even van oei, nog altijd geen camera."

"Maar uiteindelijk kwam er dan toch een camera en ik zei: het komt goed. En Geike zei: Neen, Alex dat is om onze ontgoocheling te filmen. En ik: Neen, we moeten positief blijven. Gelukkig kwam dan het finale verdict bij plaats 9. Mijn hart stond toch wel even voor een paar seconden stil." 

BEKIJK hier de reactie van Alex Callier en Raymond Geerts van Hooverphonic bij Peter Van de Veire:

Videospeler inladen...

Het was al meer dan een jaar geleden dat Hooverphonic nog eens voor een publiek van meer dan 3.000 mensen mocht spelen. En dat deed wel iets. "Dat is ongelofelijk welke energie je daarvan krijgt. We zijn enorm gesteund door het publiek. De repetities zonder publiek waren allemaal prima, maar dan de eerste generale repetitie met publiek, dan merk je dat bijvoorbeeld Geike nog dat klein beetje extra geeft", zegt Alex Callier in "De ochtend" op Radio 1.

Het Songfestival wordt in Nederland georganiseerd als testevenement. "Het was het eerste feestje in meer dan een jaar. Het was heel plezant. Je weet dat alle delegaties supergetest zijn. De meeste delegaties nemen het erg serieus en backstage wordt er ook enorm gelet op mondmaskers enzo." (lees verder onder de foto)

Bekijk hier het item uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

"Het is soms wel surrealistisch. Bijvoorbeeld de zangeres van Oekraïne is grote fan en wou met ons op de foto. Dan moet dat toch met mondmasker aan en afstand houden. In een ander jaar zou je die gewoon vastpakken en ernaast gaan staan. Het heeft soms iets onwezenlijks."

Om het spannend te houden worden de punten van de halve finale pas vrijgegeven na de finale. Hooverphonic weet dus niet hoeveel punten de groep gekregen heeft. Maar in de persruimte was er een groot applaus toen België uit de enveloppe kwam. 

"We hebben heel veel complimenten gehad. In het persdorp zijn er heel veel mensen erg enthousiast. Veel artiesten zeggen ook tegen ons dat ze het een eer vinden dat ze met ons het podium mogen delen. Gisteren mocht ook Italië stemmen, waar we veel fans hebben en ook Nederland mocht voor ons stemmen."

Nu is het op naar zaterdag voor de finale. "We moeten gefocust blijven en top-5 proberen te halen", zegt Callier. 

Bij MNM gaf Alex Callier nog mee dat zijn vrouw, die van opleiding kapper is, zijn haar heeft geknipt. "Het is een heel moeilijk kapsel om te knippen. Je moet het met de schaar opknippen. Het mag niet met de tondeuze, dat is valsspelen."

Meest gelezen