Radio 2

Reporter Wouter Deboot ontdekt tuinhuisje op palen langs nieuwe Korte Keten-fietsroute in Diksmuide

Wouter Deboot, de fietsende reporter uit Iedereen Beroemd, heeft de nieuwe Korte Ketenfietsroute rond Diksmuide verkend, tijdens de uitzending van Radio 2 West-Vlaanderen over de Week van de Korte Keten. "Ik heb een tuinhuis op palen ontdekt in Vladslo. Dat is zeker het bezoeken waard. Je moet het wel even lief vragen aan de eigenaar", lacht hij.

Tijdens de Week van de Korte Keten wordt er extra promotie gevoerd voor al het lekkers van landbouwers, verwerkers en organisaties uit eigen streek. Radio 2 West-Vlaanderen trok naar aanleiding daarvan naar 't Land van Vlierbos in het provinciedomein De IJzerboomgaard in Diksmuide. Dat is een kinderboederij met een zelfpluktuin, een samentuin en een café. Vzw De Groene Kans stelt er mensen te werk die in het reguliere systeem minder kansen krijgen. Mario is één van hen. "Ik onderhoud onder andere de groententuin", zegt hij trots. "We hebben ook verschillende dieren, die ik met veel liefde verzorg."

(Lees voort onder de foto)

Mario aan het werk in de tuin
Radio 2

Nieuwe fietsroute

Terwijl Margot Derycke aan het presenteren was op het domein van 't Land van Vlierbos reed Wouter Deboot één van de nieuwe fietsroutes die de provincie West-Vlaanderen uitgestippeld heeft. De fietsroute staat volledig in het teken van de Korte Keten.

"Ik heb me geweldig geamuseerd en ik was zeer aangenaam verrast. Dé ontdekking deed ik in Vladslo. Daar heeft een man een tuinhuis op palen gezet. Echt iets om met de (klein)kinderen te bezoeken. De fietsroute is ongeveer 40 kilometer lang en is gevarieerd. Je fietst zowel op kleine, landelijke wegen als op onverharde stukken en kasseien. Je komt ook heel wat bedrijven van lokale producenten tegen, zoals Hoeveslagerij De Heerlijkheid, 't Hof van de Rhille, De Zandhoekhoeve enzovoort."

Beluister hieronder het verhaal van Korte Keten-producent Bart Syryn:

Meest gelezen