Foto Kurt

Omstreden slachthuis Verbist in Izegem wordt afgebroken

Aan de Gentseheerweg in Izegem gaat het omstreden slachthuis Verbist tegen de vlakte. Het bedrijf kwam 4 jaar geleden in de problemen nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights er met een verborgen camera beelden nam van dierenmishandeling. Het slachthuis ligt al stil sinds 2017.

Vier jaar geleden maakte dierenrechtenorganisatie Animal Rights met een verborgen camera verschillende beelden van dierenmishandeling in het slachthuis in Izegem. De zaak kwam voor de rechtbank van Ieper. Maar afgelopen maart werd de zaakvoerder van Verbist vrijgesproken voor dierenmishandeling. Volgens de rechter waren de beelden illegaal bewijsmateriaal, omdat ze zonder toestemming gemaakt waren. Het bedrijf werd wel veroordeeld voor inbreuken op voedselveiligheid. 

Ondertussen haakten ook heel wat klanten af. Een projectontwikkelaar kreeg toestemming om de bedrijfsgebouwen te slopen. Het staat nog niet vast wat er in de plaats van het slachthuis zal komen in Izegem. In principe is het mogelijk om woningen te bouwen, maar het stadsbestuur is voorstander van een grote kantoorruimte voor meerdere bedrijven.

Meest gelezen