Schepen Jo De Ro en directeur Marc Verpuylt met zoon Sid

Vilvoorde bouwt nieuwe basisschool in de wijk Kassei

In de wijk Kassei in Vilvoorde zal er een nieuwe stedelijke basisschool gebouwd worden. De huidige school Kinderkoppen is te klein geworden voor het aantal leerlingen en de gebouwen zijn verouderd. 

"De laatste tien jaar is er een enorme toename aan leerlingen in de stedelijke basisschool Kinderkoppen", zegt onderwijsschepen van Vilvoorde Jo De Ro (Open VLD). "We zitten nu met meer dan 430 leerlingen en 20 jaar geleden waren er dat nog 250. Alle gebouwen zijn dus meer dan bezet en die lijden er ook onder. Ze zijn destijds niet gezet voor dat grote aantal leerlingen en personeelsleden."

450 kinderen

De school Kinderkoppen zal afgebroken worden en er komt een volledig nieuwe school. "De stad heeft beslist om een nieuwbouw te zetten op maat van 450 kinderen", vertelt De Ro. "Maar je kan dit soort bouwwerken niet doen terwijl de school openblijft. Daarom is de stad op zoek naar een locatie waar we tijdelijk de leerlingen kunnen onderbrengen."

13 miljoen euro

"Dit is de grootste investering in het stedelijk onderwijs van deze legislatuur", aldus De Ro. "Er wordt meer dan 13 miljoen euro uitgetrokken waarvan de stad meer dan 40 procent zelf investeert. Er is nu een ontwerper aangesteld voor de bouw. En tegen 1 september 2025 hopen we dat iedereen in de nieuwe gebouwen kan intrekken."

Meest gelezen