Archieffoto RTV

Vuil, geurhinder en ongedierte: Mechelen sluit bouwvallig terrein aan Pareipoelstraat af

De stad Mechelen gaat een bouwvallig terrein aan de Pareipoelstraat afsluiten en opruimen. De plek trekt erg veel sluikstort aan, maar mag door een gerechtelijk onderzoek niet vrijgegeven worden. Voor burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) is de maat echter vol.

Twee jaar geleden stortte een appartementsgebouw aan de Pareipoelstraat in. Het gerechtelijk onderzoek naar de instorting loopt nog altijd en daarom mag de plaats niet worden vrijgegeven. Maar de plek trekt wel veel sluikstorters aan. Dat zorgt voor vuil, geurhinder en ongedierte. 

Burgemeester Alexander Vandersmissen laat de site vandaag volledig opruimen en afsluiten. "Het feit dat de werf niet kan vrijgegeven worden zolang de gerechtelijke procedure loopt, kan geen vrijgeleide zijn voor sluikstort en overlast. Ik wil de procedure zeker geen stokken in de wielen steken, maar de openbare veiligheid en hygiëne zijn hier in het geding”, meent Vandersmissen.

Dat er een gerechtelijke procedure loopt, kan geen vrijgeleide zijn voor sluikstort en overlast 

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD)

Bedoeling is om het afval een laatste keer op te ruimen en de site degelijk af te sluiten zodat toegang en sluikstorten onmogelijk gemaakt worden.

“Woensdag rukt onze sluikstortploeg aan met de container en zal ze alle afval op de site opnieuw opruimen. Dit is meteen ook een oplossing voor de geurhinder en de overlast door ongedierte die omwonenden aanklagen. De afsluiting zal ook aantrekkelijk worden aangekleed. Dat verhelpt ook het storend zicht op de site en voorkomt ingooien van klein afval”, stelt Vandersmissen.

Meest gelezen