Radio 2

Knuffelleeuw van vermoorde Leander gevonden, familie reageert opgelucht: "Die troetelleeuw was zijn favoriet" 

De knuffelleeuw van de vermoorde Leander Quintyn is gevonden in het sorteercentrum van De Kringwinkel. Leander werd begin maart in Tielt op straat neergestoken. Bij het opruimen van zijn woning raakte de knuffel zoek. Zijn zussen lanceerden gisteren via sociale media een oproep om de knuffel terug te vinden: "Het is een mooie herinnering aan Leander. Hij heeft die troetelbeer al sinds zijn geboorte".

Gisteren deden Kim en Kelly, de zussen van de vermoorde Leander Quintyn, een oproep via sociale media om de troetelbeer die Leander kreeg bij zijn geboorte terug te vinden. Twee weken geleden werd in Tielt het huis van Leander leeggehaald zonder dat de familie ervan op de hoogte gebracht was. Enkele dingen werden geschonken aan De Kringwinkel, waaronder Leanders knuffelleeuw, die voor de familie een grote emotionele waarde heeft. 

Toen de familie dit hoorde namen ze onmiddellijk contact op met De Kringwinkel: "Zij hebben mij vriendelijk onthaald en naar mijn verhaal geluisterd", vertelt Kim Quintyn bij Radio 2 West-Vlaanderen. De troetelleeuw werd gebracht naar het depot van De Kringwinkel in Ingelmunster en is daar nu ook teruggevonden. 

De troetelleeuw heeft een grote emotionele waarde. Het favoriete beertje van Leander is 1 van de mooie herinneringen aan hem

Kim Quintyn, zus van Leander Quintyn

De zoektocht was niet vanzelfsprekend, zegt Henk Missiaen, de verantwoordelijke van het sorteercentrum Kringwinkel Midwest. "Wij krijgen dagelijks heel veel spullen binnen. Gisteren hebben we al met verschillende collega's gezocht tussen de knuffels, speelgoed en valentijnsspullen. We hadden ook foto's verspreid onder de collega's, zodat iedereen kon uitkijken voor het beertje. Deze ochtend hebben we nog eens gezocht in de vele verhuisdozen, die klaar stonden om naar de 4 winkels te gaan die we bevoorraden. Na 10 of 15 dozen te doorzoeken, hebben we de knuffel kunnen terugvinden. Het beertje had overal terecht kunnen komen, maar we hebben vooral ontzettend veel geluk gehad." De knuffelleeuw werd ondertussen opgehaald door één van Leanders zussen. 

Leeuw met een groot hart

"Die troetelleeuw is voor ons heel belangrijk", zegt zus Kim nog. "Het is een kleine leeuw, die Leander kreeg bij zijn geboorte. Leander was ook zelf een echte leeuw. Maar hij had, zoals op de buik van de knuffel staat, ook een heel groot hart voor iedereen". 

Herbeluister het gesprek hier: 

Radio 2

Meest gelezen