Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwe "Batgirl"-film 

Het Belgische duo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) gaat in zee met studio Warner Bros. om de nieuwe "Batgirl"-film te regisseren.  De twee maakten in 2020 hun grote Hollywooddebuut met de derde "Bad boys"-film “Bad boys for life”, waarvoor ze meermaals in de prijzen vielen. Eerder dit jaar maakten ze al kennis met een andere - islamitische - superheldin, uit de Marvel-reeks weliswaar,  toen ze enkele episodes van superheldenserie “Ms. Marvel” regisseerden. 

DC Comics roept dit keer het personage “Batgirl” in het leven om Gotham City (fictieve stad in Batmanuniversum, red.) onveilig te maken. Het is de dochter van de hoofdcommissaris van Gotham, Barbara Gordon, die zich in de nieuwe film het alterego van “Batgirl” aanmeet. Dat personage verscheen de laatste keer op het witte doek in 1997, in de film Batman & Robin.  

Volgens The Hollywood Reporter is producer Kristin Burr, van wie binnenkort de blockbuster "Cruella" in de zalen te zien is, enthousiast over de samenwerking. “Met Batgirl willen we de kijkers een leuke en nieuwe kant van Gotham tonen”, stelt Burr. “Adil en Bilall stralen een vrolijke en aanstekelijke energie uit. Dat maakt van hen de geknipte regisseurs voor dit project.” 

Bekijk hier Yvonne Craig als Batgirl in 1967, de tekst loopt daaronder verder: 

Getty Images/Silver Screen Collection

De eerdere plannen om het personage terug tot leven te brengen werden op de lange baan geschoven toen regisseur en producer Joss Whedon er de brui aan gaf in 2018. Het ongelofelijke succes van de derde "Bad boys"-film, die de titel van "meest winstgevende Amerikaanse film in 2020" kreeg, wist Warner Bros. te overtuigen om het initiatief nieuw leven in te blazen, met El Arbi en Fallah aan het roer. 

Christina Hodson, die eerder al de verhaallijnen van de andere DC-films “Birds of prey” en “The flash” voor haar rekening nam, is scenarioschrijver van dienst. 

El Arbi en Fallah zijn op dit moment bezig met een ander project: de langspeelfilm “Rebel”, die zich afspeelt in Molenbeek. Ze werden deze week trouwens nog verrast met een ULTIMA voor "film" op de set. 

De film "Batgirl" zal te zien zijn op HBO Max. Of het Vlaamse streamingplatform Streamz de HBO-film ook zal opnemen in hun film- en seriearsenaal is nog niet bekend. 

Meest gelezen