Basisschool ’t Steltje in Scherpenheuvel-Zichem sluit door coronabesmettingen

Basisschool 't Steltje in Testelt, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, gaat vanaf morgen tot eind volgende week dicht. Ook de buitenschoolse kinderopvang Baloe sluit de deuren. Dat heeft te maken met de stijgende coronacijfers. De school schakelt wel over op afstandsonderwijs. 

"In de basisschool 't Steltje in Testelt waren eerder al coronabesmettingen vastgesteld in het tweede en derde leerjaar en later ook in de derde kleuterklas", zegt burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem.  "Nu zijn er zoveel besmettingen dat we beslist hebben om de school te sluiten tot en met eind volgende week. Het is een harde maatregel, maar we hebben geen andere keuze", zegt de burgemeester nog.  "De school gaat volledig dicht, zowel de kleuterschool als de lagere school. Het gaat in totaal om 230 leerlingen en 25 personeelsleden.  't Steltje zal ten vroegste op 31 mei weer open gaan, afhankelijk van de testresultaten."

Ik besef, dit is een drastische maatregel maar wij hebben geen andere keuze. Dit toont nog maar eens aan hoe hardnekkig dit virus wel is. 

Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem

"Morgen komt er een testbus van het UZ Leuven en daar worden alle leerlingen, leerkrachten en ook de personeelsleden van de kinderopvang verwacht. Want ook de kinderopvang is getroffen", zegt burgemeester Claes.  "Iedereen wordt daar een eerste keer getest en volgende week donderdag volgt er nog een tweede test. Als die resultaten twee keer negatief zijn, dan kan de school weer opengaan op maandag 31 mei", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen