Foto: vrije basisschool Stella Maris

Basisschool in Nieuwpoort plant kerselaar voor meisje dat omkwam bij verkeersongeval

Basisschool Stella Maris in Nieuwpoort wil Aicha, het meisje van 12 dat eind maart omkwam na een dodehoekongeval, blijven herinneren. Op de speelplaats hebben ze daarom voor haar een Japanse kerselaar geplant. Ook in de inkomhal komt er een herdenkingshoekje voor haar. 

Het overlijden van Aicha heeft zwaar indruk gemaakt in basisschool Stella Maris in Nieuwpoort. Het meisje kwam eind maart aan de Astridlaan onder een vrachtwagen terecht. Ze was aan het fietsen met haar broertje, die het hele ongeval zag gebeuren. De stad opende een online rouwregister voor het meisje, dat door heel veel mensen ondertekend is. Op de plaats van het ongeval werden ook veel knuffeldieren achtergelaten. Die zullen nu allemaal een plekje krijgen in Aisha's school. 

(Lees voort onder de foto)

Foto: vrije basisschool Stella Maris

Directeur Jeroen Hillewaere besloot ook een boom voor haar te planten op de speelplaats. "We hebben dat samen met de kinderen gedaan. Ik heb toen ook "de boom vol herinneringen" verteld, een verhaal over een vos die sterft. En telkens wanneer de andere dieren herinneringen ophalen aan hem groeit een plantje steeds hoger op de plek waar hij stierf, tot het een mooie, grote boom wordt. Ook wij kunnen nu vertellen, tot rust komen en ons verdriet verwerken in de omgeving van Aicha’s boom.”

Veilige omgeving om te rouwen

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van Nieuwpoort vindt het een prachtig initiatief van de school: “Ik ben Stella Maris erg dankbaar voor de initiatieven die ze neemt om de familie van Aicha, de leerlingen en het personeel te ondersteunen. Dat de knuffeldieren een plaats krijgen in de school lijkt mij dan ook een zeer goede beslissing. Kinderen hebben nood aan een veilige omgeving om te rouwen en dat kan zeker op school.”

De stad laat ondertussen ook onderzoeken hoe de gewestweg waar Aicha omkwam veiliger gemaakt kan worden en voert druk uit bij de Vlaamse overheid om snel veranderingen door te voeren.

Foto: vrije basisschool Stella Maris

Meest gelezen