Brouwers van Beer 4 Nature halen gouden medaille binnen op Europese bierwedstrijd: hopen nu derde bos te kunnen kopen 

Beer 4 Nature, een microbrouwerij in Mol, heeft met haar zomers aperitiefbier Toekan een gouden medaille gewonnen op de European Beer Challenge. Ook vorige maand viel ze al in de prijzen op een internationale wedstrijd. De drie Kempense brouwers die Beer 4 Nature oprichtten, deden dat om bossen te kunnen kopen met de opbrengst van het bier. Ze kochten al twee stukjes en hebben nu een derde op het oog. Ze hopen dan ook dat deze prijzen hun verkoop een forse duw geeft. "We hadden die bieren gewoon ingestuurd om er feedback op te krijgen en te bekijken wat we nog konden verbeteren!", klinkt het in "Start Je Dag".

"Ons Toekanbier heeft de gouden medaille gewonnen en ons hertbier de zilveren", vertelt Jeroen De Muynck op Radio 2 Antwerpen. "En dat hadden we totaal niet verwacht. We hadden die bieren vooral ingezonden om er wat feedback op te krijgen en te bekijken wat we er nog konden aan verbeteren."

Samen met Kevin Vleminx en Pieter Vanhoof deelt Jeroen een passie voor bier en een passie voor natuur. In maart 2020 richtten ze daarom Beer 4 Nature op. De winsten van hun bedrijf willen ze gebruiken om bossen te kopen, zodat ook de volgende generaties er nog in kunnen wandelen, spelen of gewoon genieten. 

Voor een hectare bos heb je toch al tussen de 10.000 en 20.000 toekans nodig

Jeroen De Muynck, Beer 4 Nature

"We kijken dan vooral naar bossen die vandaag verwaarloosd zijn, die slecht of niet beheerd worden of die nog niet geïntegreerd zijn in een natuurgebied. We stellen die dan ook open voor mensen, zodat ze er kunnen gaan wandelen en fietsen."

Om een bos aan te kopen moeten er wel wat biertjes verzet worden, hebben ze berekend: "Voor een hectare bos heb je toch al tussen 10.000 en 20.000 toekans nodig." Intussen hebben ze twee stukken bos aangekocht, één in Geel en één in Mol. "We focussen nu vooral op de Kempen, maar als het bierverhaal groeit, dan kan ook het bosverhaal groeien."

Meest gelezen