Videospeler inladen...

Hevige bosbrand in de buurt van Athene 

In de Griekse regio Attica is woensdagnacht een bosbrand ontstaan. Zeven dorpen en twee kloosters werden ondertussen ontruimd. De brandweer probeert met man en macht het vuur onder controle te krijgen.

De bosbrand brak woensdagnacht uit nabij de Golf van Korinthe op het Griekse schiereiland Attica. Het schiereiland ligt op ongeveer 80 kilometer van de hoofdstad Athene. De brand beslaat momenteel 20 hectaren en wordt bestreden door 200 brandweerlieden. Toch lukt het niet om het vuur onder controle te krijgen. Er vielen gelukkig nog geen slachtoffers.

De inwoners van zeven dorpen en twee kloosters werden geëvacueerd. Inwoners van vijf andere dorpen in de regio kregen een waarschuwing per sms en werden aanbevolen om te evacueren. Door hevige winden werd de massieve rookwolk verder landinwaarts geblazen. De rook bereikte zelfs Athene en kleurde de lucht boven de stad grijs. 

Bosbranden in Griekenland komen wel vaker voor wanneer het lange tijd droog blijft. In juli 2018 lieten meer dan 100 mensen het leven in de bosbranden rond de stad Athene.

Meest gelezen