Na anderhalf jaar komt er weer water uit de Brabofontein op de Grote Markt: "Hopelijk stromen ook toeristen terug"

Op de Grote Markt in Antwerpen heeft schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA) de Brabofontein plechtig weer aangezet. De fontein stond anderhalf jaar droog, maar nu hoopt Kennis dat het stromende water de toeristen terug naar Antwerpen doet stromen: "Het is een teken dat de lente in de lucht hangt. De klaterende fonteinen en gesprekken op terrassen nodigen mensen uit om weer van onze stad te genieten. Iedereen is welkom!"

Anderhalf jaar geleden spoot er voor het laatst water uit de Brabofontein. Net als alle andere fonteinen werd ze in de winter van 2019 dichtgedraaid. In 2020 bleef de kraan dicht voor twee redenen. Enerzijds was er de coronapandemie, waardoor de stad leeg bleef. Anderzijds besloot het stadsbestuur om in de hete zomer van vorig jaar water te besparen. 

Het doet deugd om na een zware periode weer het geklater van water en het geroezemoes op de terrassen en in de straten te horen.

Koen Kennis

Zoals het normaal gezien elke lente gebeurt, zullen de komende dagen ook de andere fonteinen in de stad weer aangezet worden. Kennis hoopt dat niet alleen water, maar ook toeristen weer door de stad zullen stromen: "Het klaterende water en het geklets op terrassen tonen aan dat onze stad weer tot leven komt. Die nieuwe dynamiek trekt hopelijk nieuwe bezoekers aan die straks ook weer in onze stad op restaurant kunnen gaan." 

Meest gelezen