Kurt Desplenter

Brugse politie zet zich schrap voor mogelijke feestjes van Club Brugge-fans

De politie in Brugge is vanavond extra waakzaam voor mogelijke feestjes van Club-Supporters. De kans bestaat namelijk dat blauw-zwart vanavond al landskampioen wordt. Gelukkig is de kans dat die feestjes uit de hand lopen klein.

Club speelt vanavond in Anderlecht om 21 uur. Als het minstens 1 punt haalt, is het kampioen. Maar dat zou ook eerder al kunnen, als Genk - dat vroeger op de avond speelt - verliest van Antwerp. De politie van Brugge volgt daarom beide wedstrijden op de voet op. "Al verwachten we weinig problemen", zegt woordvoerder Lien Depoorter. "In en rond het stadion valt er vanavond niks te beleven en tegen dat de wedstrijd tegen Anderlecht is afgelopen, zullen de terrassen al dicht zijn. De kans dat het een echte volkstoeloop wordt is dus klein."

Zondag spelershulde

Meer problemen verwacht de politie zondag. Dan organiseert Club een kleine spelershulde aan het stadion, waarop wel veel volk verwacht wordt. "Maar er zal streng gecontroleerd worden op de coronamaatregelen", verwittigt Depoorter. "Mensen moeten zeker een mondmasker dragen en afstand houden. Als het echt te druk wordt, zijn we ook van plan om de Gistelsesteenweg, vlak bij het stadion, af te sluiten." 

Meest gelezen