Deze man doorkruist het land om heel Vlaanderen te vaccineren

Koen Vanhecke is verpleegkundige en woont in de Vlaamse Ardennen maar de jongste weken kan je hem ook makkelijk aantreffen op de parking van een vaccinatiecentrum. Want naast zijn job als verpleegkundige in het ziekenhuis rijdt hij tegenwoordig heel Vlaanderen door om te helpen bij het vaccineren.  Zo duikt hij geregeld op in de vaccinatiecentra van Alsemberg en Halle, maar ook in Oostende en Bredene is hij een vaste klant. Om zichzelf een lange rit in de ochtendspits te besparen, blijft hij ter plaatse overnachten in zijn mobilhome.

Op de parkings van de vaccinatiecentra van Halle en Beersel staat geregeld een mobilhome geparkeerd. Het is niet de mobilhome van iemand die ongeduldig is om gevaccineerd te worden en er kampeert, maar wel die van verpleegkundige Koen Vanhecke. "Om de files te vermijden, kom ik met de mobilhome. Ik woon een eindje daar vandaan, dus rij ik er 's avonds al naartoe om er dan te blijven slapen en zo vermijd ik de ochtendfiles." 

"Via een uitzendkantoor ben ik terechtgekomen in die centra. Maar het slapen in mijn mobilhome voor mijn werk is niet nieuw voor mij. Voor corona deed ik al samen met mijn vrouw, die ook verpleegkundige is, medische repatriëring uit het buitenland. Dan moesten we soms naar de luchthaven van Zaventem of Antwerpen. Dan reden we 's avonds al met onze mobilhome naar daar om de dag nadien voor dag en dauw uit de veren te kunnen", legt Koen uit. "Door corona is dat werk weggevallen, dus nu rijden we van vaccinatiecentrum naar vaccinatiecentrum. Niet alleen in Halle en Beersel vaccineren we mee, maar ook in Bredene en Oostende."

Geen vakantie in het buitenland voor ons,  wij reizen in eigen land om te vaccineren

"Het valt goed mee om in die mobilhome op een parking te slapen. Alleen is er in Halle veel lawaai 's ochtends van schoolgaande jeugd. Maar het werk is tof en ik heb goede zetels in mijn mobilhome om na het werk in neer te ploffen. En nu we toch niet naar het buitenland op vakantie kunnen, is dit toch een beetje reizen, mooi meegenomen."

Meest gelezen