"Inwoners moeten niet panikeren door massale aanwezigheid politie", zegt burgemeester Raf Terwingen 

De gemeente Maasmechelen staat sinds gisteren in rep en roer door de mogelijke aanwezigheid van militair Jürgen Conings in het Nationaal Park daar. Politie en militairen zijn massaal aanwezig en op de Maasmechelaren maakt dat enorm veel indruk. "Maar er is geen reden tot paniek", zegt burgemeester Raf Terwingen. 

Burgemeester Raf Terwingen begrijpt de onrust bij zijn inwoners maar probeert hen toch gerust te stellen. Na de massale ontplooiing van politiediensten en militairen in de gemeente, zitten veel inwoners toch met angst. Angst omwille van de potentiële aanwezigheid van de nog steeds gewapende Jürgen Conings in Maasmechelen, maar ook omdat de militair het mogelijk op doelwitten in de gemeente gemunt heeft. 

De moskee in Maasmechelen wordt momenteel door de politie extra in de gaten gehouden

Raf Terwingen, burgemeester Maasmechelen

"Het is zo dat de hele operatie momenteel onder leiding staat van de federale politie", zegt Raf Terwingen. "Zolang er geen signalen zijn dat er bijkomende maatregelen moeten genomen worden, moeten wij dat als gemeente ook niet doen. Wel zijn er momenteel extra politiepatrouilles in de buurt van de moskee en is er daar ook meer toezicht. Ik begrijp dat de enorme machtsontwikkeling van de politie en het leger veel indruk maakt op de inwoners van Maasmechelen, maar ze moeten daardoor zeker niet in paniek raken", besluit Terwingen. 

Meest gelezen