Explosie in Schipperskwartier in Antwerpen: Zelfde pand twee weken geleden ook al geviseerd

Kort na middernacht was er een explosie in de Oudemansstraat,  in het Schipperskwartier in Antwerpen. Onbekenden hadden zwaar vuurwerk afgestoken aan een tattooshop.  Dat bevestigt het Antwerpse parket. De gevel en voordeur van het pand zijn zwaar beschadigd. Twee weken geleden werd hetzelfde pand al eens geviseerd, toen werd het beschoten.

Buurtbewoners werden kort na middernacht opgeschrikt door een luide knal. Het is nog niet duidelijk wat voor explosief er gebruikt werd, maar de deur van het pand is volledig vernield en is op straat gevallen. "Er was een hele harde knal en veel rook", getuigt een geschrokken vrouw die er al 47 jaar woont. "Er stonden twee boodschappentrolley's in de gang, de wieltjes zijn er af. En onze fietspomp staat helemaal krom."" 

De politie heeft de straat afgesloten en ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse voor een onderzoek. 

Het parket onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu. Twee weken geleden werd er in dezelfde straat geschoten op hetzelfde pand en ook op het café 't Keteltje dat door de stad werd gesloten.

Meest gelezen