BELGA/MAETERLINCK

Geen traditionele Dodentocht, wel een alternatief: "Het kriebelt bij wandelaars om opnieuw fysiek samen te komen"

Er komt dit jaar toch een Dodentocht in Bornem, al zal die ook dit jaar nog niet verlopen zoals gewoonlijk. Dat meldt RTV en is bevestigd door de organisatie. Die bekijkt nog verschillende mogelijkheden om wandelaars op een veilige, alternatieve manier op de been te brengen. "Het kriebelt zowel bij wandelaars als vrijwilligers om toch fysiek samen te komen", zegt woordvoerder Ilse Robyn. 

Een traditionele Dodentocht van 100 kilometer, met start en aankomst in Bornem, zal ook dit jaar niet doorgaan. "Er is nog te weinig tijd om zoiets georganiseerd te krijgen", zegt woordvoerder Ilse Robyn. Wel bekijkt de organisatie verschillende alternatieven om wandelaars op een veilige manier op de been te brengen.

We kunnen eventueel de wandelaars spreiden over meerdere dagen of laten vertrekken op verschillende plaatsen

Ilse Robyn, woordvoerder Dodentocht

"Het is nog even afwachten wat de gemeenten en veiligheidsdiensten beslissen. Eventueel kunnen we de grote hoeveelheid wandelaars wel spreiden over meerdere dagen of laten vertrekken vanop verschillende plaatsen", zegt Robyn. "We hopen alleszins dat de betrokken diensten ons zo snel mogelijk laten weten wat er kan en niet kan. Maar wat er ook uit de bus komt: we komen met een alternatief op de proppen." 

Normaal gezien trekt de Dodentocht elk jaar in augustus zo'n 13.000 wandelaars. Vorig jaar was er door corona al een online editie, waarbij mensen uitgedaagd werden om op een maand tijd, of minder, 100 kilometer te stappen.

Meest gelezen