Jasper Jacobs

Ghelamco Arena in Gent stelt veld open voor minivoetballers: “Iedereen kan terreintje boeken”

De Ghelamco Arena in Gent verandert een week lang in een groot minivoetbalterrein. Het veld wordt er opgedeeld in 5 kleinere velden die per uur geboekt kunnen worden door minivoetbalploegen. “Iedereen is welkom om op hét veld van de Buffalo’s te komen voetballen.”

De mannenploeg van AA Gent speelde gisteren voor het laatst thuis in de Ghelamco Arena, de KAA Gent Ladies komen pas volgende week weer aan de bak. Daardoor is het veld uitzonderlijk een week lang vrij en kunnen minder professionele voetballers er voor het eerst een balletje komen trappen. Dat is toch alleszins het achterliggende idee van Goosebumps Events. Het bedrijf verdeelde het veld in 5 minivoetbalterreinen waar telkens 10 voetballers kunnen spelen. 

Minivoetbalploegen kunnen 5 tegen 5 spelen, er zijn ook 4 begeleiders welkom
Michiel Vanderheyden van Goosebumps Events

“Het zal voor de voetballers een hele ervaring zijn. Ze mogen het veld op via de trappen, kunnen in de dug-outs en zullen het veld verlicht zien zoals het ook bij echte matchen is. De tribunes, kleedkamers en douches kunnen gezien de huidige coronamaatregelen niet gebruikt worden”, verklaart Michiel Vanderheyden van Goosebumps Events. 

Grasmat beschermen

Ploegjes kunnen via de website voetbalgoden.gent een veldje boeken maar moeten wel rekening houden met enkele restricties. “Voetbalschoenen met noppen zijn niet toegelaten om de grasmat te beschermen. Minivoetbalschoenen of andere sportschoenen kunnen wel.” Een veldje is niet goedkoop. Je betaalt 155 euro per uur. “Er zit ook een drankje in die prijs voor spelers en begeleiders.”

Beluister het volledige interview over het project hier: 

PCR
kasto80

Meest gelezen