Radio 2

Grootouders terug welkom op materniteit in ziekenhuis Tielt: kijken mag, aankomen nog niet

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt laat als eerste ziekenhuis in de provincie opnieuw bezoek toe in de materniteit. Grootouders mogen langsgaan bij hun pasgeboren kleinkind. Mieke Coopman uit Wingene was de eerste oma op de materniteit in Tielt. “Kasper is mijn eerste kleinkind, ik ben nu dubbel gelukkig." 

De meeste ziekenhuizen versoepelen vanaf morgen de bezoekregeling voor grootouders op de materniteit.  In Tielt kon het al vanaf vandaag. Grootouders kregen het bericht dat ze langs mochten gaan. Kasper Warnez, geboren op 18 mei en zoontje van Vlaams volksvertegenwoordiger Brecht Warnez (CD&V) en Katrien Coppens, kreeg grootmoeder Mieke op bezoek. De coronaregels blijven wel gelden: het bezoek mag niet langer duren dan 50 minuten. Grootouders mogen kijken naar hun kleinkind, maar het nog niet in de armen nemen. 

Op hete kolen

Oma Mieke: “Ik heb hier zeer lang naar uitgekeken, maar ik wist dat ik geduld moest uitoefenen, gezien de coronamaatregelen. Vanmiddag kreeg ik veel berichtjes van mensen op sociale media die me vertelden dat ik mocht gaan kijken, dus ik zat wel al even op hete kolen. Ik heb geluk gehad, maar nu is het wachten tot komend weekend. Dan kan ik Kasper bij Brecht en Katrien thuis wel in mijn armen nemen. Gelukkig dat we ondertussen zijn gevaccineerd, maar we zullen toch alle voorzichtigheid aan de dag leggen als we dat doen.”

Meest gelezen