Heel Sint-Niklaas zone 30: “Overal binnen de ring zelfde regels”

De stadskern van Sint-Niklaas verandert vanaf 1 juni in één grote zone 30. Enkel op een paar invalswegen zal nog sneller gereden mogen worden. De stad plaatst op dit moment extra signalisatie en past de wegmarkeringen aan. 

In Sint-Niklaas wordt de stadskern vanaf volgende maand een zone 30 voor het verkeer. Met uitzondering van enkele invalswegen geldt voor alle straten binnen de ring een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Het gaat om het volledig gebied tussen de Singel, de N70, de Spoorweglaan en de westelijke rand van de bebouwde kom. 

Extra signalisatie en wegmarkeringen

Enkel op de invalsweg langs de Parklaan blijft er een snelheidslimiet van 50 km per uur. De tijdelijke zone 30's, bijvoorbeeld aan scholen, worden permanent. Om alles duidelijk te maken plaatsen stadsdiensten 80 nieuwe verkeersborden, 100 andere borden verdwijnen dan weer. Er komen ook extra wegmarkeringen. Sint-Niklaas maakt 200.000 euro vrij voor de wijzigingen. 

kasto80

Meest gelezen