Camping Kikmolen (Maasmechelen) in NPHK: "Niets gehoord van politie. Het leven gaat hier gewoon zijn gang"

Terwijl in het Nationaal Park Hoge Kempen nog altijd koortsachtig gezocht wordt naar Jürgen Conings, is daar in sommige campings in het park niet zoveel van te merken. In camping Salamander is wel een aantal gasten vertrokken, in camping Kikmolen gaat het leven zijn gewone gang. 

"Gisteravond heeft de politie ons gezegd dat we het horecagedeelte niet meer mochten gebruiken", zegt de uitbater van camping Salamander aan de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen. "Ze zeiden ook dat iedereen best zoveel mogelijk in zijn verblijf bleef tijdens het opstarten van de zoekactie. Maar het is niet dat onze gasten momenteel opgesloten zitten in hun verblijf. Ze kunnen en mogen zeker nog buitenkomen. Een aantal van hen, die zich niet veilig voelden,  is intussen wel vertrokken."

We hebben tot nu toe nog niets van de politie gehoord terwijl onze camping toch ook in het Nationaal Park ligt

eigenaar camping Kikmolen in Maasmechelen

"Dat Maasmechelen in rep en roer staat omwille van Jürgen Conings, zou ik niet durven zeggen", zegt Stefan Gorissen, eigenaar van camping Kikmolen. "Hier is er in ieder geval niets van te merken. Wij hebben tot nu toe nog altijd niets gehoord van de politie, terwijl onze camping toch ook in het Nationaal Park ligt, al is dat dan aan de overweg van de autosnelweg. De mensen hier zijn ook niet bang of zo, of hebben zich ook niet opgesloten. Het leven gaat hier ook vandaag zijn gewone gang", besluit Gorissen. 

Bij het nieuwe vakantiepark Terhills in Maasmechelen wilde niemand reageren op de gebeurtenissen in de gemeente. Agenten aan de ingang van het park beletten ook dat mensen er ongecontroleerd naar binnen gingen.  

Meest gelezen