Foto: Nattida-Jayne Kanyachalao

Antilliaanse Feesten gaan dan toch door deze zomer: "Kleinere editie met lokale artiesten"

De Antilliaanse Feesten pakken uit met een kleinere editie 'Piti'.  Na een coronazomer zonder festival keert de Caraïbische sfeer terug naar Hoogstraten. "Een uitdaging want we hebben minder dan 100 dagen om alles te organiseren", zegt Freya Verschueren op Radio 2 Antwerpen. Festivalgangers moeten een bewijs van vaccinatie of negatieve test voorleggen.

"Onze festivalplannen voor dit jaar zaten eigenlijk in de diepvriezer. Maar na het laatste overlegcomité bleek er toch hoop voor de zomer. We hebben snel de koppen bij elkaar gestoken en er komt in augustus opnieuw een editie van de Antilliaanse Feesten", zegt Freya Verschueren in "Start Je Dag". Vorige zomer waren er geen Antilliaanse Feesten in Hoogstraten door corona. "Dit jaar gaan we voor een kleinschaliger festival. Daarom noemen we het 'Piti', het creoolse woord voor klein. We hebben nu nog minder dan 100 dagen om het te organiseren maar het gaat lukken."

Internationale artiesten boeken wordt moeilijk dus kiezen we voor lokale bands

Freya Verschueren

Belgische artiesten centraal

Hoeveel bezoekers er binnen mogen op de Hoogstraatse hoogmis van salsa, merengue en reggaeton, kan de organisatie nog niet prijsgeven. "Het staat vast dat alles coronaproof moet gebeuren. Festivalgangers zullen een bewijs van vaccinatie of een negatieve coronatest moeten voorleggen. Onze camping gaat zeker open. Internationale artiesten boeken, is dit jaar wat moeilijker. We gaan het dus dichter bij huis zoeken", zegt Verschueren op Radio 2 Antwerpen.

De Antilliaanse Feesten 'Piti' vinden deze zomer plaats op 12, 13 en 14 augustus in Hoogstraten. De ticketverkoop start op 1 juni. Wie tickets had voor de afgelaste editie van vorig jaar krijgt een terugbetaling.

Meest gelezen