Leerlingen bezoeken tuin koning Filip: "Hij maakte grapje dat we buren zijn"

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Kakelbontschool in Laken hebben gisteren het nabijgelegen Koninklijk Domein bezocht. Koning Filip heeft de kinderen in hoogsteigen persoon begroet. Het gaat om een project van de stad Brussel en het Paleis om biodiversiteit te bevorderen.

Het Koninklijk Domein is maar liefst 186 hectare groot en wordt al 200 jaar onderhouden. De scholieren werden er ontvangen door natuurgidsen, wandelden er over de paden, keken naar oude bomen en observeerden de biodiversiteit. Op het programma stonden ook nog klaverbloemen proeven, een unieke reigerkolonie bewonderen en dus ook een ontmoeting met koning Filip.

Het gaat om een proefproject, opgestart door het Koninklijk Paleis, in samenwerking met het Gewest en de Stad Brussel om de biodiversiteit te bevorderen. "Op een steenworp van hun school zullen duizend leerlingen een unieke biotoop met een uitzonderlijke biodiversiteit ontdekken", aldus schepen van Onderwijs van Brussel Ans Persoons. Want het is inderdaad de bedoeling dat elk jaar ongeveer duizend leerlingen de biodiversiteit van het Koninklijk Domein in Laken kunnen ontdekken. 

De koning kwam aan op zijn laarzen en was heel toegankelijk
Juf Ellen

Juf Ellen mocht mee op bezoek met de vijfdejaars en was onder de indruk: “We voelden ons vereerd want het Paleis is zoiets abstract en buiten de leefwereld van de kinderen. Al onze kinderen komen uit Laken en vanuit de tuin konden we de achterkant zien van hun huizen. Ze konden dat echt wel verbinden met hun eigen woonplaats, maar vanuit het standpunt van de tuin. Ze hebben de koning daar ook op aangesproken en dan maakte hij een grapje dat we buren zijn. Het was heel fijn, zeker omdat die tuin normaal helemaal is afgesloten. Het is echt een heel mooi domein ook.”  

Meest gelezen