Politie Mechelen-Willebroek

Mechelse wegpiraat rijdt waslijst overtredingen bijeen: auto in beslag genomen

In Mechelen heeft de politie de auto van een 24-jarige chauffeur in beslag genomen. Hij werd gevat toen hij met hoge snelheid uit een woonwijk kwam gereden. De wegpiraat bleek onder invloed van cannabis te zijn en reed met een voorlopig rijbewijs zonder een L-teken op de wagen. Achteraan in de wagen lag ook een losse fles lachgas. De wagen zelf was zwaar beschadigd. Er werd een proces-verbaal voor zeven inbreuken opgesteld.

Woensdagvoormiddag kwam een auto met hoge snelheid uit de Karekietstraat in Mechelen gereden, op de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer. De verkeersploeg van de politie zette daarop de achtervolging in en kon de wagen kort daarna tegenhouden. Achter het stuur troffen ze een 24-jarige man aan, in kledij van een beveiligingsfirma en duidelijk onder invloed van cannabis. 

De man reed met een voorlopig rijbewijs, maar er hing geen L-teken op zijn auto. Die was ook zwaar beschadigd aan de voorkant. Op de achterbank lag een losse fles lachgas. 

Bij de politie waren al meerdere meldingen van "onverantwoord rijgedrag" binnengekomen over de auto, onder meer straatracen. De chauffeur kon ook geen verzekerings-, inschrijvings- en keuringsbewijs voorleggen. De politie nam de auto bestuurlijk in beslag en de bestuurder is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. 

Meest gelezen