Gemeente Maldegem

Oppositie in Maldegem dient klacht in tegen het gemeentebestuur: "Bijna 4 keer te veel betaald voor gronden"

In Maldegem heeft oppositiepartij CD&V een klacht ingediend bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen tegen het gemeentebestuur omdat het te veel betaald zou hebben voor een stuk grond. Maldegem wil er de sport- en recreatiegebieden uitbreiden. "De geschatte waarde ligt veel lager dan de prijs", geeft de gemeente toe. 

In Maldegem zit het er bovenarms op tussen meederheid en oppositie na een klacht over te dure gronden. CD&V stapte naar de gourverneur omdat de oppositiepartij vindt dat het gemeentebestuur veel te veel heeft betaald voor gronden waar extra sport- en recreatiegebieden moeten komen.  

Burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) geeft toe dat er meer wordt betaald dan de gronden geschat zijn maar noemt de klacht een politieke afrekening. "CD&V zat zelf in het vorige bestuur dat de gronden aan 300 euro per vierkante meter wilde kopen", legt hij uit. "Nu zullen we maar 100 euro per vierkante meter betalen." CD&V-voorzitter Alain Van Hoecke weerlegt die kritiek. "Er is al jaren sprake van om de gronden te kopen en steeds gebeurt het niet omdat de prijs gewoon te hoog is."

Lagere schatting

Maldegem liet, zoals verplicht, een schattingsverslag opmaken van de gronden. Er bleek te veel water in de bodem te zitten, de gronden zijn geschat op 375.000 euro. "We kunnen ook op zogenaamd "waterzieke" gronden bouwen", vertelt burgemeester Van Hulle. Hij maakt zich sterk dat het de enige mogelijke plek is waar nog ruimte kan gemaakt worden voor sport en recreatie in het centrum. Maldegem gaat door met de plannen en betaalt bijna 1,2 miljoen euro voor de uitbreiding. "We worden voor een voldongen feit geplaatst, er valt blijkbaar niet te tornen aan de wil van de burgemeester", klinkt het bij CD&V.

"Ongehoorde actie"

CD&V is zo misnoegd over de gang van zaken en de te hoge prijs dat ze naar de gouverneur van Oost-Vlaanderen stapt en klacht indient. De verkoop staat daarom "on hold" tot Carina Van Cauter een beslissing heeft genomen.

kasto80

Meest gelezen