Radio 2

Stoomtrein Maldegem rijdt voor eerst sinds coronacrisis weer uit met passagiers

Vanaf komend weekend tot september rijdt de stoomtrein van het Stoomcentrum Maldegem voor het eerst sinds de start van de coronacrisis opnieuw uit op zon- en feestdagen. Reserveren is verplicht.  

Vanaf het pinksterweekend rijdt stoomlocomotief Fred opnieuw elke zon- en feestdag uit in Maldegem. Daar herstart het stoomcentrum haar activiteiten mét respect voor de coronaregels. Wie een ritje wil maken op de stoomtrein kan een uurslot reserveren op zon- en feestdagen. De trein zal nog tot september rijden. De heropening is er nu pas omdat er nog een stuk spoor vernieuwd moest worden in Adegem, bij Maldegem. 

Veilig stoom aflaten

Het stoomcentrum benadrukt dat er ook andere bezienswaardigheden zijn voor bezoekers. Zo rijdt er ook een dieselmotorwagen naar Eeklo of een smalspoortrein naar Brugge. Daarnaast is er ook een museumruimte met bijzondere oude en iconische treinstellen. Eten en drinken kan voorlopig enkel op het terras.  Overal gelden de coronaveiligheidsregels.

kasto80

Meest gelezen