Archieffoto van vergiftigde gehaktbal in Lier

Vier honden vergiftigd aan Scheldedijk in Dendermonde: "Door gehaktballetjes met slakkenvergif in"

Afgelopen maandag zijn vier honden vergiftigd van een man die hen uitliet langs de Scheldedijk in een natuurgebied in Appels, bij Dendermonde. Tijdens de wandeling hebben de honden gehaktballetjes met gif opgegeten. "Uit analyse blijkt dat er slakkenvergif in die balletjes zat", zegt het baasje Tim Van Brussel.

In Appels, bij Dendermonde heeft iemand het gemunt op honden. De eigenaar van vier honden sloeg alarm toen een van z'n vier honden zich na een wandeling in een natuurgebied, langs de Scheldedijk, vreemd begon te gedragen. "Het kleinste teefje begon opeens heel raar te doen. Ze kon niet meer recht staan en deed ongecontroleerde bewegingen", zegt baasje Tim Van Brussel.

Slakkenvergif

Uit voorzorg heeft Van Brussel meteen naar de dierenarts gebeld. "Die heeft dan een product toegediend om de honden te laten overgeven. En dan zijn er gehaktballetjes terug gevonden, die ze tijdens de wandeling gegeten hebben." Ook in Lier werden vorige maand vergiftigde gehaktballetjes teruggevonden.

De gehaktballetjes zijn geanalyseerd in het labo van de dierenkliniek in Merelbeke. "Daar is uitgekomen dat het slakkenvergif is, ook meer bekend als Metaldehyde", vertelt de hondeneigenaar. Een van de vier honden is eraan overleden. Pas vanavond is duidelijk of ook de andere honden het zullen overleven.

kasto80

Meest gelezen