Aantal coronapatiënten in Limburgse ziekenhuizen voor het eerst sinds maart onder de 100 gezakt

De coronacijfers in onze provincie blijven dalen en dat is uiteraard goed nieuws, ook met het oog op de geplande versoepelingen vanaf 9 juni. Op dit moment liggen er minder dan 100 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen en dat is sinds half maart niet meer gebeurd. 

Er liggen op dit moment nog 97 coronapatënten in de Limburgse ziekenhuizen. Dat dat cijfer zakt onder de 100 is al van 14 maart geleden. 35 van de patiënten hebben intensieve verzorging nodig, maar ook daar is er een daling.

Ook het aantal coronabesmettingen in Limburg blijft dalen

Er komen ook steeds minder besmette mensen bij in Limburg. Afgelopen week waren er 1030 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 800 minder dan de week ervoor. 

Vaccinatie draait op volle toeren

Intussen raken steeds meer mensen gevaccineerd. De vaccinatiecentra draaien op volle toeren. Het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg en Ham viert vandaag de 10.000ste prik. Heel wat centra zijn intussen al een tijd aan dat getal voorbij, maar het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg en Ham is maar een klein vaccinatiecentrum. Daarom wordt deze mijlpaal toch gevierd en worden de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg en Ham vandaag in de bloemen gezet.

Selfiemuur in Borgloon

In het vaccinatiecentrum van Borgloon is een selfiewand geplaatst. Mensen die net hun prik gehad hebben, kunnen in de rustruimte een foto nemen voor de slogan "Ik doorprik de coronabubbel". Op die manier hoopt het vaccinatiecentrum twijfelaars te overhalen om zich toch te laten vaccineren.

Meest gelezen